Telina umpluta

Se curata radacinile de telina de coaja, se spala si se scobesc. Miezul se toaca marunt, se amesteca bine cu putin orez, patrunjel, sare si piper. Ace

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 teline mici
  • 3 lingurite de orez
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • 2 oua
  • 250-300 ml suc de rosii
  • 3-4 linguri de unt sau margarina
  • sare

Mod de preparare

Se curata radacinile de telina de coaja, se spala si se

scobesc. Miezul se toaca marunt, se amesteca bine cu putin orez, patrunjel, sare si piper. Aceasta compozitie se prajeste in 3-4 linguri de grasime.

Separat, se fierb doua oua tari si dupa ce s-au racit, se toaca marunt si se amesteca bine cu compozitia prajita.

Se umplu telinele cu acest amestec, se prajesc putin, apoi se asaza intr-o cratita.

Deasupra setoarna sucul de rosii, dupa care vasul se introduce la cuptor si se lasa pana se inmoaie telina.
Pofta buna!

Va recomandam si alte aperitive:

Crochete cu cartofi

Oua umplute

Rosii umplute cu mazare si sunca

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...