Urzici cu maioneza si hrean

Se aleg urzicile frunza cu frunza. Se spala in 4-5 ape, apoi se scurg si se scufunda in apa gata clocotita. Se lasa la fiert pana sunt gata, apoi se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg urzici
  • 4 linguri cu varf de maioneza de casa
  • 1 lingura de hrean ras
  • 3 catei de usturoi

Mod de preparare

Se aleg urzicile frunza cu frunza. Se spala in 4-5 ape, apoi se scurg si se scufunda in apa gata clocotita. Se lasa la fiert pana sunt gata, apoi se scurg de apa. Hreanul se da pe cea mai mica razatoare, se amesteca in urzici si abia apoi se paseaza bine. Din doua oua se face o maioneza groasa si se adauga amestecul. Usturoiul se face mujdei si se pune la final.


Urzici cu maioneza si hrean se serveste pe paine de casa prajita la flacara. Se decoreaza cu fasii de ridiche, cu salata creata sau feliute de rosii.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!