Urzici cu maioneza si hrean

Se aleg urzicile frunza cu frunza. Se spala in 4-5 ape, apoi se scurg si se scufunda in apa gata clocotita. Se lasa la fiert pana sunt gata, apoi se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg urzici
  • 4 linguri cu varf de maioneza de casa
  • 1 lingura de hrean ras
  • 3 catei de usturoi

Mod de preparare

Se aleg urzicile frunza cu frunza. Se spala in 4-5 ape, apoi se scurg si se scufunda in apa gata clocotita. Se lasa la fiert pana sunt gata, apoi se scurg de apa. Hreanul se da pe cea mai mica razatoare, se amesteca in urzici si abia apoi se paseaza bine. Din doua oua se face o maioneza groasa si se adauga amestecul. Usturoiul se face mujdei si se pune la final.


Urzici cu maioneza si hrean se serveste pe paine de casa prajita la flacara. Se decoreaza cu fasii de ridiche, cu salata creata sau feliute de rosii.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...