Vinete malteze

Se spala zarzavaturile, se curata si se taie marunt. Se incinge uleiul intr-o oala si se calesc zarzavaturile. Se pun mirodeniile, se condimenteaza cu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Doua vinete
  • 4 rosii mari
  • O ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri de marar
  • 2 l. ceai zahar
  • 1 lingura oregano
  • 6 ardei
  • 1 lingura de masline fara samburi
  • 4 linguri de ulei
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Se spala zarzavaturile, se curata si se taie marunt.

Se incinge uleiul intr-o oala si se calesc zarzavaturile.

Se pun mirodeniile, se condimenteaza cu sare, piper.

Se pune capac, se calesc incet pana se inmoaie.

Se adauga apoi marar si masline, se amesteca. Se servesc reci sau calde.
Alte retete recomandate

Zacusca de vinete

Vinete maioneza

Vinete umplute

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...