Vinete umplute

Vinetele se taie pe lungime, se scoate miezul si se sareaza. Fleica de porc taiata in cuburi se frige crocanta. Orezul se fierbe in 1/8 lapte. Ceapa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg vinete
  • Sare
  • 200 fleica de porc
  • 50 g orez
  • 2 cepe
  • 250 g rosii
  • 200 g ciuperci
  • Praf de usturoi
  • 1 lingurita cu boia
  • ½ lingura cu piper
  • Un praf de chimen macinat
  • 1 lingura de patrunjel tocat
  • 1/8 l supa de carne (din cub)
  • 100 g cascaval ementhal ras
  • 200 ml smantana
  • 1 lingura amidon alimentar
  • Un praf de zahar

Mod de preparare

Vinetele se taie pe lungime, se scoate miezul si se sareaza. Fleica de porc taiata in cuburi se frige crocanta. Orezul se fierbe in 1/8 lapte. Ceapa se curata si se taie marunt. Rosiile se curata de coaja si se taie marunt.

Se curata ciupercile si se taie felii. Rosiile, ciupercile si vinetele taiate cuburi se adauga la orez.

Se condimenteaza amestecul de orez si se caleste 5 minute, se amesteca cu patrunjelul verde tocat. Cu aceasta compozitie se umplu vinetele si se asaza stran, una langa alta, in tava si se stropesc cu supa de carne. Se presara cu cascaval ras si se rumenesc in cuptor. Din supa de carne si din ingredientele ramase se pregateste un sos cu care se vor servi vinetele.

Alte retete pentru mesele festive

Chiftele

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...