Vinete umplute

Vinetele se taie pe lungime, se scoate miezul si se sareaza. Fleica de porc taiata in cuburi se frige crocanta. Orezul se fierbe in 1/8 lapte. Ceapa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg vinete
  • Sare
  • 200 fleica de porc
  • 50 g orez
  • 2 cepe
  • 250 g rosii
  • 200 g ciuperci
  • Praf de usturoi
  • 1 lingurita cu boia
  • ½ lingura cu piper
  • Un praf de chimen macinat
  • 1 lingura de patrunjel tocat
  • 1/8 l supa de carne (din cub)
  • 100 g cascaval ementhal ras
  • 200 ml smantana
  • 1 lingura amidon alimentar
  • Un praf de zahar

Mod de preparare

Vinetele se taie pe lungime, se scoate miezul si se sareaza. Fleica de porc taiata in cuburi se frige crocanta. Orezul se fierbe in 1/8 lapte. Ceapa se curata si se taie marunt. Rosiile se curata de coaja si se taie marunt.

Se curata ciupercile si se taie felii. Rosiile, ciupercile si vinetele taiate cuburi se adauga la orez.

Se condimenteaza amestecul de orez si se caleste 5 minute, se amesteca cu patrunjelul verde tocat. Cu aceasta compozitie se umplu vinetele si se asaza stran, una langa alta, in tava si se stropesc cu supa de carne. Se presara cu cascaval ras si se rumenesc in cuptor. Din supa de carne si din ingredientele ramase se pregateste un sos cu care se vor servi vinetele.

Alte retete pentru mesele festive

Chiftele

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu broccoli si sos de rosii

Un pranz de post delicios!

Paste cu broccoli si sos de rosii
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca