Vinete umplute

Se spala vinetele, se indeparteaza codita si se taie in doua, pe lungime. Se presara in interior cu putina sare si se lasa o jumatate de ora pe harti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete potrivit de mari
  • 150 g carne tocata
  • 5 rosii
  • 5 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 150 ml ulei
  • 150 ml vin alb
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • tocat marunt
  • 1 legatura de cimbru proaspat
  • tocat marunt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala vinetele, se indeparteaza codita si se taie in doua, pe lungime.

Se presara in interior cu putina sare si se lasa o jumatate de ora pe hartie pergament, pentru a se scurge.

Se spala patru rosii, se oparesc, se decojesc, apoi se taie

cubulete.

Ceapa, usturoiul, patrunjelul si cimbrul se toaca marunt.

Acestea se amesteca apoi cu carnea tocata si se

condimenteaza dupa gust.

Compozitia se caleste in putin ulei incins, dupa care se adauga 1/4 cana de apa si se lasa sa lasa la foc potrivit 15-20 de minute, pana scade sosul.

Se scurg vinetele, presandu-le usor, apoi se spala si se lasa din nou pe hartie pergament.

Se umplu cu compozitia preparata anterior, se decoreaza cu cateva felii de rosii, se stropesc cu putin ulei si se pun intr-o tava unsa cu ulei.

Se stropesc cu vin.

Se introduc la cuptor (incalzit in prealabil) pentru 50 de minute, la foc potrivit, stropindu-se din cand in cand cu vin.
Se servesc imediat.

Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta cu pui si ciuperci brune

Tarte si placinte rumenite si iscusite O bunatate de placinta, cu un aluat usor de preparat, si-o umplutura grozava!

Placinta cu pui si ciuperci brune
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii