Se oparesc rosiile un minut, apoi se decojesc. Se taie in jumatate, se scobesc, iar miezul se toaca marunt. Se presara si putina sare si se lasa la
Se oparesc rosiile un minut, apoi se decojesc.
Se taie in jumatate, se scobesc, iar miezul se toaca marunt.
Se presara si putina sare si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Intre timp, se toaca marunt usturoiul si patrunjelul, iar branza se taie cubulete.
Se spala vinetele si se taie in jumatate, pe lungime.
Apoi se scobesc, iar miezul se taie cubulete.
Vinetele se calesc in trei linguri de ulei, se adauga usturoiul tocat marunt, se potriveste de sare si piper si se adauga putin chimen.
Se acopera si se lasa pe foc potrivit circa 15 minute.
Dupa ce compozitia s-a racit, se adauga rosiile si branza, se potriveste de sare si piper, apoi se adauga chimenul ramas.
Cu acest amestec se umplu jumatatile de vinete, care se
aseaza apoi intr-o tava unsa cu putin ulei.
Se lasa circa 15 minute la foc potrivit, in cuptorul incalzit in prealabil.
Preparatul se serveste cald, stropit cu zeama de lamaie.
Pofta buna!
Alte retete culinare gasiti aici:
Salata de vinete cu maioneza
Vinete umplute cu carne
Vinete coapte
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii