Vinete umplute cu branza si rosii

Se oparesc rosiile un minut, apoi se decojesc. Se taie in jumatate, se scobesc, iar miezul se toaca marunt. Se presara si putina sare si se lasa la

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 150 g branza de oaie
  • 3 rosii
  • 1 lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel
  • 1/4 lingurita de chimen macinat
  • 4 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se oparesc rosiile un minut, apoi se decojesc.

Se taie in jumatate, se scobesc, iar miezul se toaca marunt.

Se presara si putina sare si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.

Intre timp, se toaca marunt usturoiul si patrunjelul, iar branza se taie cubulete.

Se spala vinetele si se taie in jumatate, pe lungime.

Apoi se scobesc, iar miezul se taie cubulete.

Vinetele se calesc in trei linguri de ulei, se adauga usturoiul tocat marunt, se potriveste de sare si piper si se adauga putin chimen.

Se acopera si se lasa pe foc potrivit circa 15 minute.

Dupa ce compozitia s-a racit, se adauga rosiile si branza, se potriveste de sare si piper, apoi se adauga chimenul ramas.

Cu acest amestec se umplu jumatatile de vinete, care se

aseaza apoi intr-o tava unsa cu putin ulei.

Se lasa circa 15 minute la foc potrivit, in cuptorul incalzit in prealabil.

Preparatul se serveste cald, stropit cu zeama de lamaie.
Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura Snickers

Sunt convinsa ca toata lumea adora batoanele Snickers, dar dupa ce veti incerca prajitura ce urmeaza, sigur nu veti mai...

Desert prajitura Snickers
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca