Vinete umplute cu fantezie

Dupa ce am adunat toate ingredientele, le spalam, taiem vinetele in doua pe lungime, lasand si coditele apoi le scobim in interior. Le presaram bine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 vinete mai micute
  • o ceapa mare sau 2 mici
  • 2 catei de usturoi
  • 5 rosii
  • o jumatate de ardei rosu
  • un ou
  • 150 g cascaval
  • 450 g pulpa de porc
  • busuioc verde
  • pesto
  • 2 mere de vara
  • 2 linguri bune de dulceata acrisoara
  • 150 g iaurt
  • niste vin alb sec sau demisec un pahar
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Dupa ce am adunat toate ingredientele, le spalam, taiem vinetele in doua pe lungime, lasand si coditele apoi le scobim in interior. Le presaram bine cu sare si le lasam deoparte sa iasa amareala din ele. Daca vedem ca stau mai intr-o parte, taiem un pic din coaja de pe spate, ca sa le indreptam. Taiem rosiile cubulete pastrand 6 felii rotunde. Taiem ardeiul, usturoiul, busuiocul, radem cascavalul, tocam carnea cu ceapa, sare, piper. Dupa ce le-am pregatit pe toate, punem intr-o tigaie un pic de ulei, rosiile tocate, vreo 6 linguri de vin, sare, un varf de lingurita de zahar. Mai amestecam din cand in cand, asteptand sa scada bine. Cand s-a evaporat lichidul si rosiile nu mai sunt crude, adaugam apa si busuioc proaspat si stingem focul.

In paralel, in alta tigaie punem ulei si ardeiul cel rosu, sa se perpeleasca un pic. Adaugam usturoiul si carnea tocata si amestecam acolo. Dupa vreo 10 minute am considerat eu ca le-a ajuns. Dupa ce s-a racit amestecul de carne un pic am pus-o in robot, am pus cele 2 mere taiate bucatele, oul si o mana de cascaval ras si am omogenizat bine. Probabil merge si sa amestecati cu mana si sa puneti merele rase. Merele le-am pus pentru ca ma gandeam ca vor da fragezime compozitiei si nu vor schimba prea mult gustul. Acum pot spune ca a fost o alegere buna. Dupa ce am terminat compozitia, am spalat vinetele le-am presarat cu putina sare si piper, le-am pus in vase de jena unse cu putin ulei si le-am umplut. Am presarat un pic de cascaval (nu tot!!), si am pus pe fiecare cate o felie de rosie. Am pus pe ele si cate 2 linguri de sos de rosii. Le acoperim cu folie. La cuptor au stat cam 35-40 de minute, la 210 grade. Le-am dat jos folia, le-am presarat cu restul de cascaval si le-am mai pus la cuptor inca 10 minute. Intre timp, am amestecat iaurtul cu o lingurita de pesto, sare si piper, de a iesit un sos bun de tot. Si pentru ca nu trecusera inca cele 10 minute, am pus sosul de rosii pe foc din nou si i-am adaugat 2 lingurite de dulceata.


Se aranjeaza pe farfurii cu cele doua sosuri si cu salata de varza. Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Baigli

Baigli este o reteta ungureasca de cozonac cu o umplutura generoasa de nuca sau mac. Eu am facut reteta de la  o buna...

Baigli
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii