Zacusca de vinete

Zacusca de vinete e delicioasa fiind alegerea perfecta pentru zilele de post.

Portii
4
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 kg vinete
  • 1 litru ulei
  • 2 kg ceapa
  • 3 kg gogosari rosii
  • 2 kg ardei verzi si/sau galbeni
  • 1 litru bulion
  • 6 frunze dafin
  • sare si piper dupa gust
  • 1 plic de conservant

Mod de preparare

In primul rand trebuie tinut cont de faptul ca gramajul legumelor se refera la cantitatea de legume coapte/curatate, mai exact 5 kg vinete coapte si curatate, 2 kg ceapa decojita, 3 kg gogosari rosii si 2 kg ardei verzi si/sau galbeni curatati de cotoarele cu seminte.

Ceapa, gogosarii si ardeii se curata, spala, se dau prin masina de tocat si se storc de zeama. Vinetele se coc, se maruntesc cu ajutorul unui cutit si se lasa la scurs.

In 500 ml de ulei incins se adauga ceapa pana cand aceasta se caleste bine, iar intr-o alta cratita se pune jumatatea de litru de ulei ramas si se calesc ardeii si gogosarii.

Intr-un vas mai mare se amesteca ceapa calita cu ardeii si gogosarii caliti, iar mai apoi se adauga vinetele, bulionul, 1 plic de conservant, frunzele de dafin, sare si piper dupa gust si se amesteca constant pentru a nu se prinde de vas pana cand uleiul iese deasupra zacustii cam de un centimetru.

Zacusca se lasa la racit, apoi se pune in borcane si se fierbe cu borcanul astfel: intr-o cratita se pune un prosop mare, se aseaza borcanele si se acopera cu prosopul apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba o jumatate de ora. Procedura se repeta a doua zi, iar apoi borcanele cu zacusca se pastreaza la rece in camara!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmale in varza murata

Sarmale in varza murata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca