S-a mai vorbit despre cum se face brinza de vaci, dar daca tot e azi urit afara va voi spune o poveste cu poze. Este o metoda foarte simpla si cunosc
S-a mai vorbit despre cum se face brinza de vaci, dar daca tot e azi urit afara va voi spune o poveste cu poze.
Este o metoda foarte simpla si cunoscuta de facut brinza de vaci. Pentru a scurta timpul si a termina treaba cu cit mai putine vase de spalat, eu incalzesc laptele la microunde, asa cum e el ambalat in hirtie cerata (Tetra Pak). (Evident, nu se pot incalzi la microunde produse in ambalaje cu aluminiu! � cum sint unele pachete de hirtie captusite cu foita de aluminiu)
Este o idee pe care am luat-o de la cineva care pregateste astfel laptele pt iaurt, am aplicat-o de nenumarate ori fara probleme, dar pt siguranta cred ca e bine sa fii cu ochii pe lapte cit se invirte acolo in microunde, eventual oprit si agitat din cind in cind. Cine se teme ca pachetul ar putea face bum, il poate incalzi plonjindu-l direct in apa fierbinte, sau pe aragaz in mod clasic.
Laptele se incalzeste pina la aprox 60 grade (sa fie cald aproape fierbinte).
Se adauga otetul si se amesteca – se brinzeste vazind cu ochii.
Se rastoarna in tifon peste sita, nu se scurge imediat, ci se stringe usor si se spala in 2-3 ape pt a indeparta gustul de otet.
Se stoarce, se pune la pastrare cu putina sare.
Reteta propusa de Omide
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii