Falafel Sihab - chiftelute naut

Pregatirea nautului: Se spala nautul si se lasa in apa +1 lingutita bicarbonat, de seara pana dimineata (eu l-am lasat ~15 h). A doua zi se clateste b

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 cana naut
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 ceapa medie
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel tocat
  • 5 linguri seminte susan
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de faina
  • 1/8 lingurita turmeric
  • 1 lingurita cumin
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 1/8 lingutita chilli
  • 1/4 lingurita piper negru
  • 1/2 cana ulei pentru prajit
  • Nota:Daca aveti falafel mix spices
  • puneti si din acesta 2 lingurite
  • pentru o aroma mai puternica!Daca nu aveti
  • nu-i nimic
  • merge si fara el!

Mod de preparare

Pregatirea nautului:

Se spala nautul si se lasa in apa +1 lingutita bicarbonat, de seara pana dimineata (eu l-am lasat ~15 h).

A doua zi se clateste bine, si se lasa putin la scurs.Se pune ceapa si usturoiul intr-un blender si se maruntesc putin.Adaugam apoi nautul, si-l lasam pana se marunteste bine,oprind din cand in cand pentru a apasa in jos nautul lipit pe peretii vasului.

Nu se adauga apa.

Se adauga celelalte ingrediente, se amesteca bine si se lasa ~30 minute la frigider.

Se formeaza apoi chiftelute, care se prajesc in ulei pe foc mediu.

Le-am servit cu sos tarator, lipie, salata romana, rosii si castraveti murati

Reteta propusa de Elena Antony.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...