Grissini - home made

Dizolvam drojdia si untul (atit cit se poate) in laptele incalzit la 37 grade. Punem faina in framintator si varsam amestecul peste. Framintam, framin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 25 g drojdie
  • 300 lapte
  • 25 g unt sau margarina la temperatura camerei
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingtza zahar
  • 250 g faina de griu dur
  • 180 g faina alba si facultativ cascaval

Mod de preparare

Dizolvam drojdia si untul (atit cit se poate) in laptele incalzit la 37 grade. Punem faina in framintator si varsam amestecul peste. Framintam, framintam...

Lasam sa-si dubleze volumul si luam uneltele de "tortura".

Intindem o foaie dintr-o bucata de aluat, punem cascaval pe jumate din ea, o indoim si o mai intindem odata (nu prea subtire). Apoi o taiem fisii pe care le sucim usor pe masa cu podul palmelor (daca vreti sa aiba aspect de grisina).

Se asaza in tava cu hirtie de copt si se mai lasa un poco la dospit (pina terminati aluatul).

Se coc la 200 gr pina devin aramii (20-30 minute).

Reteta propusa de: Shumaila

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sandwichuri cu muraturi si preparate din carne, la panini maker

Astfel de sandwich-uri pot fi preparate fie la cuptor, în tigaie sau în sandwich maker ca în cazul de...

Sandwichuri cu muraturi si preparate din carne, la panini maker
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca