Grissini - home made

Dizolvam drojdia si untul (atit cit se poate) in laptele incalzit la 37 grade. Punem faina in framintator si varsam amestecul peste. Framintam, framin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 25 g drojdie
  • 300 lapte
  • 25 g unt sau margarina la temperatura camerei
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingtza zahar
  • 250 g faina de griu dur
  • 180 g faina alba si facultativ cascaval

Mod de preparare

Dizolvam drojdia si untul (atit cit se poate) in laptele incalzit la 37 grade. Punem faina in framintator si varsam amestecul peste. Framintam, framintam...

Lasam sa-si dubleze volumul si luam uneltele de "tortura".

Intindem o foaie dintr-o bucata de aluat, punem cascaval pe jumate din ea, o indoim si o mai intindem odata (nu prea subtire). Apoi o taiem fisii pe care le sucim usor pe masa cu podul palmelor (daca vreti sa aiba aspect de grisina).

Se asaza in tava cu hirtie de copt si se mai lasa un poco la dospit (pina terminati aluatul).

Se coc la 200 gr pina devin aramii (20-30 minute).

Reteta propusa de: Shumaila

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...