Oua Benedict cu somon afumat si spanac

Oua Benedict cu somon afumat si spanac este o reteta culinara minunata ce poate fi servita la micul dejun.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 portii:
  • 4 oua
  • 200 g somon
  • 100 g spanac (congelat sau proaspat)
  • 50 g de unt
  • 2 chifle
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 3 linguri de otet
  • busuioc
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Taiati chiflele in doua si le puneti la cuptor intr-o tava sa se rumeneasca aproximativ 5-10 minute. Cand acestea sunt gata rumenite, le scoateti de la cuptor, le frecati cu cateii de usturoi, dupa care intindenti pe fiecare bucata in parte unt.
Spanacul, in functie sub ce forma il aveti, congelat sau proaspat, se soteaza in tigaie cu putin ulei de masline timp de 5 min.

Pentru a face ouale ochiuri romanesti in apa avem nevoie de: o oala mare in care se pune aproximativ 2 litri de apa, putin ulei si otet; cand apa fierbe se pune cu grija cate un ou, spargandu-l direct deasupra apei care fierbe, il lasam circa 2-3 minute si cand acesta este gata se scoate pe farfurie. Acoperiti farfuria cu un capac, astfel incat ouale sa se mentina calde. Asa se va proceda cu fiecare ou in parte.

Peste jumatatile de chifla care au fost frecate cu usturoi si unse cu unt, se pune cate o felie de file de somon afumat, apoi 2-3 linguri de spanac sotat, apoi cate un ou – ochi romanesc, cum am descris mai sus. Peste oua se presara sare, piper si busuioc.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Ouale Benedict cu somon afumat si spanac se servesc calde, cu busuioc presarat deasupra
Se pot servi si impreuna cu felii de lamaie sau ketchup.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert spirale cu halva

Au iesit tare bune ca nu m-am putut abtine si am mancat 4 bucati, seara! :D

Desert spirale cu halva
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca