Oua cu ceapa, usturoi, verdeata si maioneza

Se fierb 6 oua rascoapte si cand s-au racit se trec prin razatoarea mare de legume. Se toaca fin ceapa si usturoiul, mararul si patrunjelul si se ame

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 oua
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 1
  • 5 pahare ulei
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie
  • 1 lingura mustar

Mod de preparare

Se fierb 6 oua rascoapte si cand s-au racit se trec prin razatoarea mare de legume. Se toaca fin ceapa si usturoiul, mararul si patrunjelul si se amesteca totul cu ouale rase. Se prepara maioneza dintr-un galbenus fiert si trei crude, adaugand, treptat, uleiul si se amesteca continuu pana s-a terminat uleiul. Se adauga dupa gust zeama de lamaie, sare, piper, mustar si la urma albusul fiert, taiat foarte marunt, apoi se amesteca cu ouale rase.


Se aranjeaza pe o farfurie mare si adanca si se mai presara putina verdeata.

Alte retete:

Placinta cu dovleac

Zacusca de ciuperci

Chiftele

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei umpluti, reteta reinterpretata la slow cooker Crock-Pot

Cum de nu m-am gandit pana acum sa umplu ardei sau sarmale cu carne de oaie? Au fost deliciosi! Provocarea GastroArt

Ardei umpluti, reteta reinterpretata la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca