Papara cu malai

Se pune laptele sa clocoteasca intr-un vas adanc, iar malaiul se adauga in ploaie, amestecand energic cu o lingura de lemn, pentru, ca malaiul sa nu f

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g malai
  • 1 l lapte
  • 200 g branza de vaci
  • sare
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura de unt
  • 1 ceasca de smantana

Mod de preparare

Se pune laptele sa clocoteasca intr-un vas adanc, iar malaiul se adauga in ploaie, amestecand energic cu o lingura de lemn, pentru, ca malaiul sa nu faca cocoloase.

La fiert se adauga sarea si zaharul si se micsoreaza focul. In timp ce fierbe, amestecul se omogenizeaza cu lingura.

Dupa 20 minute, se ia vasul de pe foc, se pune branza, se amesteca bine, dupa care se adauga untul si smantana si se omogenizeaza amestecul.

Se pune intr-o forma la cuptor pentru un sfert de ora, la foc potrivit.

Se serveste taiata felii groase, eventual acoperita cu smantana.
Pofta buna!

Alte aperitive recomandate:

Arici din pateu de ficat de pui

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute marinate in sos de rosii

Zilele trecute vorbeam cu verisoara mea la telefon si -mi zicea ca a facut chiftelute marinate in sos de rosii . Mare pofta...

Chiftelute marinate in sos de rosii
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea