Papara cu malai

Se pune laptele sa clocoteasca intr-un vas adanc, iar malaiul se adauga in ploaie, amestecand energic cu o lingura de lemn, pentru, ca malaiul sa nu f

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g malai
  • 1 l lapte
  • 200 g branza de vaci
  • sare
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura de unt
  • 1 ceasca de smantana

Mod de preparare

Se pune laptele sa clocoteasca intr-un vas adanc, iar malaiul se adauga in ploaie, amestecand energic cu o lingura de lemn, pentru, ca malaiul sa nu faca cocoloase.

La fiert se adauga sarea si zaharul si se micsoreaza focul. In timp ce fierbe, amestecul se omogenizeaza cu lingura.

Dupa 20 minute, se ia vasul de pe foc, se pune branza, se amesteca bine, dupa care se adauga untul si smantana si se omogenizeaza amestecul.

Se pune intr-o forma la cuptor pentru un sfert de ora, la foc potrivit.

Se serveste taiata felii groase, eventual acoperita cu smantana.
Pofta buna!

Alte aperitive recomandate:

Arici din pateu de ficat de pui

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca