Pizza cu oua de prepelita

Dupa mine, si pizza o consider tot aperitiv, merge mancata si fierbinte, dar si rece si este la fel de delicioasa!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat:
  • cca. 350 g faina alba
  • un praf de sare
  • 200 ml apa calduta
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 1 lingura de ulei de masline
  • pentru umplutura:
  • o bucata de piept de pui afumat
  • o mana de muschiulet taiat cubulete
  • 200 gr cascaval
  • 3 linguri suc de rosiii
  • un praf de condimente de pizza
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare
  • 1 ou de gaina
  • 12 oua proaspete de prepelita

Mod de preparare

Se framanta din faina si apa calduta, in care am dizolvat sarea si drojdia si lingura de ulei de masline, un aluat elastic, framantat bine si lasat sa se odihneasca cca. 15 minute, dupa care se intinde cu un sucitor intr-o foaie groasa de cca. 5 cm care se pune in tava unsa cu un pic de ulei. Deasupra aluatului, se intinde sucul de rosii, peste care presaram condimentele, radem jumatate din cascaval, presaram pe toata suprafata cubuletele de muschi si cubuletele din pieptul de pui afumat. Deasupra, se intinde oul batut bine, se rade restul de cascaval si se repartizeaza frumos, pe margine, ouale de prepelita. Se lasa la cuptorul preincalzit cca. 15-20 minute. Se portioneaza calda. Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...