Rulade de peste cu morcov si dovlecel

Stropim pestele cu suc de lamaie, saram, piperam si lasam 10-15 minute la rece sa traga. Intre timp pregatim legumele: taiem dovlecelul si morcovul ba

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru o portie:
  • 2 filet de Rotbarsch/Redfish/Sebastes marinus
  • 50 g dovlecel
  • 50 g morcov
  • 100 g cartof
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • rozmarin uscat din rasnita

Mod de preparare

Stropim pestele cu suc de lamaie, saram, piperam si lasam 10-15 minute la rece sa traga. Intre timp pregatim legumele: taiem dovlecelul si morcovul bastonase subtiri, si le punem intr-o lingura de ulei la rumenit (neaparat intr-o tigaie teflonata!) Le condimentam cu rozmarin uscat din rasnita, dupa care le scoatem la racorit. In aceeasi tigaie, punem feliile de cartof taiate subtire, la prajit. Cand incep a se rumeni, adaugati 1 lingura de apa si lasati pana scade, apoi intoarceti. Daca nu-s destul de moi, repetati operatia cu lingura de apa. Condimentati, sarati dupa plac. Pastrati la cald. In timp ce cartofii se prajesc, facem ruladele: Impartim bastonasele de dovlecel si morcov in jumatate si le asezam la capatul filetului de peste. Rulam. Continuam sa gatim in aceeasi tigaie. Adaugam inca o lingura de ulei, asezam ruladele si le prajim pe toate partile. (Daca rulada nu este stabila, putem face asta cu o scobitoare. Nu este neaparat nevoie, e chiar foarte stabila si fara, dar depinde si de textura pestelui folosit)


Aranjam pe farfurie, si servim cu suc de lamaie. Reteta Rulade de peste cu morcov si dovlecel a fost propusa de MAYA Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de joi a Octaviei

O  reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...

Desert prajitura de joi a Octaviei
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii