Ghiveci de rosii

Mai intii se taie ceapa pestisori, ardeiul se spala si se taie felioare mai subtiri, si rosiile spalate se taie in bucati. Intr-o cratita (preferabil

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ceapa (dupa dorinta)
  • rosii si ardei
  • dar trebuie pastrata proportia: la fiecare ceapa mijlocie este nevoie de un ardei gras (nu gogosar) mijlociu si o rosie mijlocie
  • putin usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit ceapa

Mod de preparare

Mai intii se taie ceapa pestisori, ardeiul se spala si se taie felioare mai subtiri, si rosiile spalate se taie in bucati. Intr-o cratita (preferabil NON STICK sau TEFLON), se incinge uleiul. Cind este fierbinte, se adauga ceapa. Cind a devenit sticloasa, se adauga usturoiul si se caleste in continuare inca un minut dupa care se adauga ardeiul. Se caleste citeva minute si apoi se adauga rosiile taiate. Se lasa sa se dunstuiasca in continuare pina incepe sa clocoteasca. Atunci se reduce focul si se lasa sa se gateasca in continuare la foc mai mic, invirtind din cind in cind. Mincarea este gata cind aproape tot lichidul s-a redus, mincarea are consistenta de zacusca. Acum se adauga sarea si piperul (daca se adauga mai devreme, dupa ce mincarea s-a redus, s-ar putea sa fie prea sarata sau prea piperata). Se poate pune acest ghiveci si in borcane pentru iarna (ca si zacusca).
Se poate servi ca si aperitiv cu piine sau piine prajita data cu usturoi, dar daca este facut mai lichid, se poate servi ca si un fel de "salsa" peste fripturi.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Dovleac umplut cu legume

Pentru o zi de post este o mancare excelenta, dar se poate adauga in compozitia umpluturii si carne, dupa cum prefera fiecare.

Dovleac umplut cu legume
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii