Platou de aperitiv cu cascaval si rosii

Platoul cu cascaval si rosii este un aperitiv simplu si sanatos. Se pun feliile de vinete intr-o strecuratoare si se presara sare. Se lasa la scurs.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 vanata mare
  • taiata felii
  • 1 lingura sare
  • 8 linguri ulei
  • 4 rosii taiate felii
  • 225 g cascaval (branza telemea)
  • taiat felii
  • 1 salata
  • 1 andiva
  • 12 masline negre
  • 3 linguri otet

Mod de preparare

Platoul cu cascaval si rosii este un aperitiv simplu si sanatos. Se pun feliile de vinete intr-o strecuratoare si se presara sare. Se lasa la scurs, se spala cu apa rece si se sterg cu servetele de hartie. Se ung feliile de vinete cu 2 linguri de ulei, se frig pe gratar timp de 5 minute, pana ce devin aurii. Se ung cu 1 lingura de ulei feliile de rosii si se frig pe grator 4 minute, pana ce incep sa se inmoaie. Se ung feliile de cascaval cu 1 lingura de ulei si se frig pe gratar 4 minute, pana ce se topesc usor si capata o culoare aurie. Se aranjeaza pe un platou salata verde si andivele, se pun feliile de vinete si de rosii iar deasupra feliile de cascaval. Se adauga deasupra maslinele, apoi uleiul ramas si otetul.

 


Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!