Rosii umplute cu ficat

Se aleg rosiile netede, frumoase, se taie capacul si se scobesc inauntru. Se taie felii 1/4 kg de ficat de porc si se prajeste in unt. Se trece apoi p

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg rosii
  • 1/4 kg ficat porc
  • 3 chifle
  • o ceapa
  • 3 oua
  • 50 gr
  • 2-3 linguri smantana

Mod de preparare

Se aleg rosiile netede, frumoase, se taie capacul si se scobesc inauntru. Se taie felii 1/4 kg de ficat de porc si se prajeste in unt. Se trece apoi prin masina de tocat, impreuna cu trei chifle muiate in lapte si stoarse. In untul ramas de la ficat se caleste o ceapa taiata marunt, se amesteca cu tocatura, la care se mai adauga 3 galbenusuri, 50 gr. unt proaspat, albusurile facute spuma, sare si piper dupa gust. Cu aceasta tocatura se umplu rosiile, se aseaza in cratita, peste fiecare rosie se pune o bucatica de unt si se da la cuptor.

Miezul din rosii se fierbe, se trece prin sita si se toarna peste rosii, dupa ce acestea s-au rumenit putin. Inainte de a se servi, se adauga 2-3 linguri de smantana.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa