Briose "Iasminuta"

Briose "Iasminuta" sunt o reteta de briose aperitiv gustoase si delicioase, ce se prepara foarte usor, ca orice reteta de briose de altfel. Poti fi servite la orice petrecere, vor trece vazand cu ochii.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 gr masline
  • noi am folosit verzi
  • 100 gr sunca presata
  • 2 buc oua
  • 100 gr cascaval
  • 1 pl praf de copt
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri seminte de floarea soarelui
  • 2 linguri ulei
  • 200 gr faina

Mod de preparare

Vom bate ouale cu un praf de sare dupa care vom adauga laptele si uleiul, maslinele taiate rondele fin si cascavalul taiat in cubulete.

Sunca am taiat-o la fel cubulete mici si am tras-o putin la tigaie dupa care am adaugat-o si pe ea in compozitie. A urmat faina cernuta si amestecata cu praful de copt incorporata in compozitie, amestecand usor.
Am pregatit formele cu hartiute pt briose am pus compozitia insa nu umplem forma plina lasam loc de un deget, am presarat seminte si cateva feliute de masline  dupa care le dam la cuptorul preincalzit pt 30 minutele.


Briosele se servesc caldute, sunt niste aperitive delicioase.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Paine de casa si doi ani de bucataras

Parca ieri mi-am facut si eu cont aici, ce repede a trecut timpul! Si parca va cunosc de un car de ani, asa mi se pare...

Paine de casa si doi ani de bucataras
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii