Un aperitiv cald, o gustare, orice e binevenit intr-o zi rece!
mod de preparare
Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei; cand incepe sa clocoteasca ,scufundam fiecare cuib de fidea si lasam la foc mic 4-5 minute,apoi le scoatem cu o spumiera si le punem in strecuratoare,le trecem sub jet de apa rece si lasam la scurs.
Intre timp oparim baby spanacul,oprim cateva frunze si restul il trecem sub jet de apa rece, stoarcem bine de apa si il blenduim cu patrunjelul,usturoiul,100 ml ulei de masline,sare si piper.Obtinem un sos aromat si delicat.
Fiecare cuib de fidea scurs bine se aseaza in forma de briose(eu am pus si hartie de briose in forma pentru a scoate cuiburile mai usor din forma)le ,,infoiem" cu o fuculita si strecuram intre straturile de fidea cubuletele de rosii si frunzulitele de spanac oprite. Deasupra turnam uniform sosul verde si bulionul ramas,in mijlocul cuibului spargem cate un ou de prepelita si punem alaturi o bucatica de branza dulce.Dam forma la cuptor cca 7-10 minute,pana se face oul apoi oprim focul.Lasam cuiburile sa se racoreasca si abia apoi le scoate din forma si indepartam hartia.
Se pot servi si calde dar sunt la fel de,delicioase si reci.
Pofta buna !
Incearca si Chipsuri de cartofi la cuptor
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuibulete de fidea delicioase si aromate" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe