Chec aperitiv cu masline

Checul aperitiv cu masline este un aperitiv delicios, spornic si satios.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g sunca
  • 200g masline
  • 150 g telemea sarata
  • 1 gogosar murat
  • 6 oua
  • 1 pliculet praf de copt
  • 6 linguri faina
  • piper

Mod de preparare

Tai sunca cubulete mici, maslinele fara samburi se taie pe jumatate sau felii. Gogosarul il scurgi bine de zeama, il tai cubulete mici, iar branza o dai pe razatoarea mica. Bati albusurile spuma tare, adaugi galbenusurile pe rand si la final faina cernuta si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus. Dai sunca, maslinele si gogosarii prin faina si le amesteci usor in compozitie impreuna cu branza. Condimentezi cu sare si piper dupa gust.
Imbraci o tava de cozonac in hrtie de copt si torni compozitia. Introduci tava in cuptorul preincalzit pentru o ora, la foc potrivit. Il scoti din tava, desprinzi hartia si-l lasi sa se raceasca. Se taie felii si se serveste.


Se serveste dupa ce s-a racit putin.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu branza si zmeura

Pentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...

Prajitura cu branza si zmeura
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos