Iahnie de fasole simpla

Iahnia de fasole simpla este o mancare de post ce poate fi servit ca si aperitiv. Se alege fasolea, se spala si se pune la fiert. Se lasa sa fiarba bine apoi se scurge.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1 kg fasole alba
  • ulei de masline
  • o caciulie de usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Iahnia de fasole simpla este o mancare de post ce poate fi servit ca si aperitiv. Se alege fasolea, se spala si se pune la fiert. Se lasa sa fiarba bine apoi se scurge si se adauga apa proaspata peste si se lasa iar pe foc...se repeta operatiunea de 3 ori. Se scurge de apa si se paseaza bine. Intre timp curatam usturoiul si-l trecem prin presa. Asezam fasolea intr-un bol apoi o frecam cu ulei de masline. Folosim cca 200 ml ulei ( ca sa iasa cremoasa si gustoasa) apoi la final adaugam si usturoiul pisat. Putem adauga piper, sare, boia.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide