Pogacele cu jumari

Reteta aceasta o mostenesc de la mama mea,imi aduc aminte si azi de mirosul pogacelelor din toata casa facute mai mereu de sarbatori.

Timp pregatire
1 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. faina
  • 25 gr. drojdie proaspata
  • 200 ml. lapte caldut
  • 2 linguri untura
  • 1 ou
  • 1 lingurita de sare si una de zahar
  • Pt. pasta de jumari:
  • 200 gr. jumari porc macinate
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in laptele caldut amestecat cu zahar apoi se lasa putin ,intre timp amestecam faina cu untura rece si in mijloc punem apoi drojdia dizolvata,oul ,sarea si framantam un aluat consistent pe care il acoperim cu prosopul si il lasam sa creasca 30 min.
Intre timp dam jumarile prin masina de carne,amestecam cu piperul si sarea. Dupa ce aluatul a crescut il intindem pe masa de lucru si punem pasta de jumari,impaturim si lasam la rece 20 min., intindem din nou aluatul si impaturim inca de 2 ori.
Aluatul intins pe masa se taie cu paharul si pogacelele se pun in tava si se mai lasa 10-15 min. la cald sa creasca frumos,se ung cu ou si optional cu sare sau chimion si se pun la cuptorul incins la 180 grade,20 min.


Pogacelele crocante cu jumari se lasa sa se raceasca apoi se servesc langa un pahar de apa cu sirop de visine din camara Bunatatilor din natura ,saptamana aceasta de Dragobete alaturi de cei dragi sau oricand altadata.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

Reteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!Puteti...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca