Se trec jumarile prin masina de tocat, apoi se amesteca cu faina, 4 oua si drojdia dizolvata in apa calduta. Se pune si un praf de sare si se framanta
Se trec jumarile prin masina de tocat, apoi se amesteca cu faina, 4 oua si drojdia dizolvata in apa calduta. Se pune si un praf de sare si se framanta aluatul pana devine elastic. Se intinde o foaie de 5 mm grosime din care se taie bucati cu o forma speciala de prajituri. Se dau bucatile de aluat prin oul ramas, apoi se trec prin susan si se aseaza intr-o tava unsa cu untura sau margarina. Se lasa la dospit 10-15 minute, dupa care se coc la foc moale, pana se rumenesc.
Daca nu exista forma speciala de prajituri, se vor face rotunde prin taierea aluatului cu paharul.
Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti