Reteta aceasta o mostenesc de la mama mea,imi aduc aminte si azi de mirosul pogacelelor din toata casa facute mai mereu de sarbatori.
Se dizolva drojdia in laptele caldut amestecat cu zahar apoi se lasa putin ,intre timp amestecam faina cu untura rece si in mijloc punem apoi drojdia dizolvata,oul ,sarea si framantam un aluat consistent pe care il acoperim cu prosopul si il lasam sa creasca 30 min.
Intre timp dam jumarile prin masina de carne,amestecam cu piperul si sarea. Dupa ce aluatul a crescut il intindem pe masa de lucru si punem pasta de jumari,impaturim si lasam la rece 20 min., intindem din nou aluatul si impaturim inca de 2 ori.
Aluatul intins pe masa se taie cu paharul si pogacelele se pun in tava si se mai lasa 10-15 min. la cald sa creasca frumos,se ung cu ou si optional cu sare sau chimion si se pun la cuptorul incins la 180 grade,20 min.
Pogacelele crocante cu jumari se lasa sa se raceasca apoi se servesc langa un pahar de apa cu sirop de visine din camara Bunatatilor din natura ,saptamana aceasta de Dragobete alaturi de cei dragi sau oricand altadata.
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Aceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi!
Ciorba de porc cu legumeSe curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisPaella, reteta traditionala spaniola, a pornit din regiunea Valencia in varianta retetei originale, raspandindu-se apoi in...
Paella (reteta originala)Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii