Reteta aceasta o mostenesc de la mama mea,imi aduc aminte si azi de mirosul pogacelelor din toata casa facute mai mereu de sarbatori.
Se dizolva drojdia in laptele caldut amestecat cu zahar apoi se lasa putin ,intre timp amestecam faina cu untura rece si in mijloc punem apoi drojdia dizolvata,oul ,sarea si framantam un aluat consistent pe care il acoperim cu prosopul si il lasam sa creasca 30 min.
Intre timp dam jumarile prin masina de carne,amestecam cu piperul si sarea. Dupa ce aluatul a crescut il intindem pe masa de lucru si punem pasta de jumari,impaturim si lasam la rece 20 min., intindem din nou aluatul si impaturim inca de 2 ori.
Aluatul intins pe masa se taie cu paharul si pogacelele se pun in tava si se mai lasa 10-15 min. la cald sa creasca frumos,se ung cu ou si optional cu sare sau chimion si se pun la cuptorul incins la 180 grade,20 min.
Pogacelele crocante cu jumari se lasa sa se raceasca apoi se servesc langa un pahar de apa cu sirop de visine din camara Bunatatilor din natura ,saptamana aceasta de Dragobete alaturi de cei dragi sau oricand altadata.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii