Placinte cu varza la Breville Panini Maker

Sunt tare bune si pot fi preparate cu orice fel de umplutura!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt. aluat: 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 15 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 2-3 lg ulei
  • apa calduta
  • Pt. umplutura: 1 varza mare
  • sare, piper dupa gust
  • putin ulei
  • Pt. umplutura: 1 varza mare
  • Pt. aluat:
  • 500 g Faina
  • 1 lgt sare
  • 15 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 2-3 lg ulei
  • apa calduta
  • Pt. umplutura:
  • 1 varza mare
  • sare, piper dupa gust
  • putin ulei

Mod de preparare

Se prepara o maia din putin apa calduta, zaharul, 1 lg de faina si drojdia zdrobita. se lasa sa creasca apoi se toarna peste faina amestecata cu sarea. Se adauga si uleiul si incepem sa amestecam, avand la indemana si vasul cu apa calduta, din care turnam cate putin, pana obtinem un aluat bun de framantat. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat elastic si nelipicios. Se pune la loc caldut sa dospeasca. Intre timp, se taie varza fideluta si se pune la calit in putin ulei. Se adauga sarea si se amesteca din cand in cand, pentru a nu se prinde de fund. Cand e gata, se adauga si piperul dupa gust, se mai amesteca putin si se lasa sa se raceasca. Se ia din aluat o parte si se intinde pe masa de lucru in forma dreptunghiulara, putin mai mare decat dimensiunea placii aparatului. Pe jumatate din foaie, se asaza varza, se intinde usor si se acopera cu restul foii. Cu o furculita se apasa pe margini pentru a nu iesi varza in timpul coacerii. Se conecteaza aparatul la sursa de curent si cand ne indica aparatul ca este pregatit, se asaza cu grija placinta si se inchide aparatul. Din cand in cand, verificam daca este facuta placinta. Cand este gata, se scoate cu o paleta de silicon si se continua cu restul placintelor. Se pot servi atat calde cat si reci. Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Gogoșari întregi murați

Pentru că nu v-am adus încă nicio rețetă de murături, m-am gândit ca în această toamnă să vin și eu cu câteva...

Gogoșari întregi murați
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii