Paine neagra

Se dizolva drojdia se amesteca toate, se framanta, se lasa aluatul la crescut si pentru ca eu am avut emotii din cauza fainii integrale am incalzit pu

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana apa
  • 1 lingura drojdie (eu am pus uscata)
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingura otet
  • 2 1/4 cani faina integrala

Mod de preparare

Se dizolva drojdia se amesteca toate, se framanta, se lasa aluatul la crescut si pentru ca eu am avut emotii din cauza fainii integrale am incalzit putin cuptorul cat framantam si am pus aluatul acolo acoperit cu un prosop.

A durat ceva mai mult pana a crescut dar a meritat.

Am facut doua painici pe care trebuia sa le crestez dar am uitat. Le-am pus la copt la 400 F , adica 200 C cam 40 -50 de minute, pana s-au rumenit bine. Dupa ce le-am scos din cuptor le-am stropit cu apa si am pus un prosopel umed sa se racoreasca.

Reteta propusa de Floricica

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de cartofi noi cu hrean

Am pornit initial de la ideea de ciorba saseasca si am ajuns la ce se vede. Adica acest preparat face parte din ciclul ,,...

Ciorba de cartofi noi cu hrean
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca