Paine neagra

Se dizolva drojdia se amesteca toate, se framanta, se lasa aluatul la crescut si pentru ca eu am avut emotii din cauza fainii integrale am incalzit pu

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana apa
  • 1 lingura drojdie (eu am pus uscata)
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingura otet
  • 2 1/4 cani faina integrala

Mod de preparare

Se dizolva drojdia se amesteca toate, se framanta, se lasa aluatul la crescut si pentru ca eu am avut emotii din cauza fainii integrale am incalzit putin cuptorul cat framantam si am pus aluatul acolo acoperit cu un prosop.

A durat ceva mai mult pana a crescut dar a meritat.

Am facut doua painici pe care trebuia sa le crestez dar am uitat. Le-am pus la copt la 400 F , adica 200 C cam 40 -50 de minute, pana s-au rumenit bine. Dupa ce le-am scos din cuptor le-am stropit cu apa si am pus un prosopel umed sa se racoreasca.

Reteta propusa de Floricica

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu lamaie

M-am inspirat de la bucataras Gaby, a vazut Vali reteta la ea si a zis ca vrea prajitura aia, ca lui ii plac...

Desert prajitura cu lamaie
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii