Tartine oltenesti

Se pune intr-o oala faina, pe foc, se amesteca cu doua linguri cascaval ras si cu laptele, apoi se lasa sa se raceasca si se amesteca cu galbenusuril

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr cascaval
  • 4 oua
  • 1 cana lapte
  • 150 gr faina
  • sare
  • franzelute

Mod de preparare

Se pune intr-o oala faina, pe foc, se amesteca cu doua linguri cascaval ras si cu laptele, apoi se lasa sa se raceasca si se amesteca cu galbenusurile frecate cu putina sare. Se taie franzelutele felii, se asaza pe fiecare cate o felie de cascaval iar deasupra se intinde un strat din compozitia de faina si cascaval. Se bat albusurile spuma tare si se pune cate o lingurita pe fiecare tartina, fara sa se intinda. Se introduce tava in cuptor sa se rumeneasca.


Se pot orna cu rosii si masline

Alte aperitive:

Zacusca

Arici din pateu de ficat de pui

Ciuperci pane

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pate din ficat de pui

"picnicul bucatarasilor"

Pate din ficat de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca