Fiecare dintre noi a savurat saratele in nenumarate feluri: cu susan, cu mac, cu cascaval si nu numai. Ei bine acestea-s preferatele mele!
Pentru aceasta reteta ai nevoie de aluat de foietaj, 3 galbenusuri de ou, parmezan si chimen seminte dupa pofta inimii;
Pune aluatul de foietaj pe un tocator cu putina faina si taie fasii din acesta, in functie de cat de lungi doresti saratelele;
Rasuceste-le si aseaza-le pe fiecare in parte intr-o tava cu hartie de copt;
Bate galbenusurile cu un tel si unge saratelele;
Presara parmezan ras si seminte de chimen pe deasupra;
Introdu tava in cuptorul incins in prealabil la 190 grade C;
Scoate-le in momentul in care au devenit brun-aurii;
Merg de minune ca snack alaturi de un pahar de bere, sau pot acompania perfect o supa crema.
Am zis ca tai lemne cu cutitul atunci cand am curatat la gutui. Am pus o gramada de zahar peste ele si tot acrisoara a iesit...
Tarta cu gutuiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj