Compot cu vin

Se curata merele si perele de coaja si seminte, se taie felii, se pun intr-un castron si se stropesc cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze. Se toarn

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 mere
  • 3 pere
  • 150 g prune
  • 100 g stafide
  • 200 g zahar
  • 1 baton scortisoara
  • scortisoara macinata
  • 1 lamaie
  • 1 l vin rosu

Mod de preparare

Se curata merele si perele de coaja si seminte, se taie felii, se pun intr-un castron si se stropesc cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze. Se toarna intr-un vas 500 ml apa, se adauga vinul, zaharul si un baton de scortisoara. Amestecul se fierbe 10 minute. Se adauga prunele si se mai lasa la fiert 5 minute, dupa care se adauga stafidele, continuandu-se fierberea inca 5 minute. La sfarsit, se adauga perele cu merele si se fierb, in continuare, 5 minute. Se lasa la racit.

Compotul se serveste in cupe, cu scortisoara macinata.

Alte retete recomandate:

Compot de caise

Compot de visine

Compot de mere

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa