Se curata merele si perele de coaja si seminte, se taie felii, se pun intr-un castron si se stropesc cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze. Se toarn
Se curata merele si perele de coaja si seminte, se taie felii, se pun intr-un castron si se stropesc cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze. Se toarna intr-un vas 500 ml apa, se adauga vinul, zaharul si un baton de scortisoara. Amestecul se fierbe 10 minute. Se adauga prunele si se mai lasa la fiert 5 minute, dupa care se adauga stafidele, continuandu-se fierberea inca 5 minute. La sfarsit, se adauga perele cu merele si se fierb, in continuare, 5 minute. Se lasa la racit.
Compotul se serveste in cupe, cu scortisoara macinata.
Alte retete recomandate:
Compot de caise
Compot de visine
Compot de mere
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa