Se pune zaharul cu o cana de apa intr-un vas pe foc si se leaga un sirop de consistenta siropului de dulceata. Se adauga zeama de la o jumatate de lam
Se pune zaharul cu o cana de apa intr-un vas pe foc si se leaga un sirop de consistenta siropului de dulceata. Se adauga zeama de la o jumatate de lamaie si se trage vasul de pe foc ca sa stea din clocot. Se pun caisele spalate si desfacute in doua, se lasa in sirop un sfert de ora, dupa care se fierb impreuna zece minute la foc iute. Se pune compotul in borcan sau in sticla cu gura larga si se leaga cu celofan. Pasteurizarea se face in bain-marie.
Alte retete:
Compot de gutui
Compot de mere
Compot de visine
Am facut pentru prima data, foarte bun a fost. Delicii de Paste
Creier paneGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa