Compot de caise uscate

Se spala caisele si se pun intr-o cratita cu apa calda, care trebuie sa le acopere. Se lasa la inmuiat 1 ora. Se pune apoi cratita pe foc mic si se l

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg caise uscate
  • 400 g zahar
  • 50 g migdale prajite
  • 600 ml apa
  • 600 ml vin
  • 1 baton de scortisoara

Mod de preparare

Se spala caisele si se pun intr-o cratita cu apa calda, care trebuie sa le acopere. Se lasa la inmuiat 1 ora. Se pune apoi cratita pe foc mic si se lasa la fiert, la foc mic, pana se inmoaie caisele. Se scot caisele cu spumiera, se pun intr-un castron iar lichidul in care au fiert fructele se amesteca cu zaharul si vanilia si se fierbe pana scade aproape la jumatate. Se toarna siropul peste caise.

Se serveste rece.

Alte retete recomandate:

Dulceata de caise

Tarta cu caise

Lichior de caise

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu branza si zmeura

Pentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...

Prajitura cu branza si zmeura
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos