Compot de caise uscate

Se spala caisele si se pun intr-o cratita cu apa calda, care trebuie sa le acopere. Se lasa la inmuiat 1 ora. Se pune apoi cratita pe foc mic si se l

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg caise uscate
  • 400 g zahar
  • 50 g migdale prajite
  • 600 ml apa
  • 600 ml vin
  • 1 baton de scortisoara

Mod de preparare

Se spala caisele si se pun intr-o cratita cu apa calda, care trebuie sa le acopere. Se lasa la inmuiat 1 ora. Se pune apoi cratita pe foc mic si se lasa la fiert, la foc mic, pana se inmoaie caisele. Se scot caisele cu spumiera, se pun intr-un castron iar lichidul in care au fiert fructele se amesteca cu zaharul si vanilia si se fierbe pana scade aproape la jumatate. Se toarna siropul peste caise.

Se serveste rece.

Alte retete recomandate:

Dulceata de caise

Tarta cu caise

Lichior de caise

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii