Compot de caise uscate

Se spala caisele si se pun intr-o cratita cu apa calda, care trebuie sa le acopere. Se lasa la inmuiat 1 ora. Se pune apoi cratita pe foc mic si se l

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg caise uscate
  • 400 g zahar
  • 50 g migdale prajite
  • 600 ml apa
  • 600 ml vin
  • 1 baton de scortisoara

Mod de preparare

Se spala caisele si se pun intr-o cratita cu apa calda, care trebuie sa le acopere. Se lasa la inmuiat 1 ora. Se pune apoi cratita pe foc mic si se lasa la fiert, la foc mic, pana se inmoaie caisele. Se scot caisele cu spumiera, se pun intr-un castron iar lichidul in care au fiert fructele se amesteca cu zaharul si vanilia si se fierbe pana scade aproape la jumatate. Se toarna siropul peste caise.

Se serveste rece.

Alte retete recomandate:

Dulceata de caise

Tarta cu caise

Lichior de caise

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

Reteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!Puteti...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca