Compot de cirese

Se aleg fructe mari, bine coapte si sanatoase, care se curata de codite, se spala in apa rece si se pun intr-un borcan de 800 ml sau in sticla cu gura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr cirese
  • 4 linguri de zahar
  • 350 ml apa rece
  • scortisoara

Mod de preparare

Se aleg fructe mari, bine coapte si sanatoase, care se curata de codite, se spala in apa rece si se pun intr-un borcan de 800 ml sau in sticla cu gura mai larga. Se pune peste fructe zaharul, se acopera cu apa rece pana la locul unde se ingusteaza sticla, se adauga o bucata mica de scortisoara si se leaga gura sticlei cu celofan pus in doua si strans bine cu sfoara subtire. Sticlele astfel pregatite se infasoara cu hartie sau carpe curate si se aseaza una langa alta intr-un vas mare, care se umple cu apa. Pasteurizarea compoturilor se face la bain-marie, aproximativ 40 minute de cand fierbe apa. Sticlele se racesc in apa in care au fiert, se scot a doua zi si se pun la rece intr-o camera bine aerisita. Se pastreaza peste iarna.
Alte retete:

Compot de caise

Compot de mere

Compot de gutui

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Creier pane

Am facut pentru prima data, foarte bun a fost. Delicii de Paste

Creier pane
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa