Se curata gutuile de coaja si de samburi, se taie cuburi si se pun sa fiarba intr-o oala, in 2 l de apa, cateva minute, pana se inmoaie. Se scot fruc
Se curata gutuile de coaja si de samburi, se taie cuburi si se pun sa fiarba intr-o oala, in 2 l de apa, cateva minute, pana se inmoaie. Se scot fructele cu spumiera si se adauga in oala zaharul si vanilia.
Se dau cateva clocote, ca sa se topeasca zaharul, se pun din nou gutuile in sirop si se lasa sa fiarba la foc mic pana se obtine un sirop mai gros.
Se pune compotul in castronase, se garniseste cu migdale si se serveste ca atare sau ca garnitura la o friptura din carne de pasare sau de vita.
Alte retete recomandate:
Compot de caise
Compot de mere
Compot de visine
Prajitura rapida cu capsuni, fara coacere, aromata si delicioasa! Un desert usor de preparat, cu piscoturi, crema de...
Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasa