Compot de gutui intregi conservat

Se curata gutuile, se scot cu un cutit ascutit casutele cu samburi se pun la fiert cu apa. Se fierb gutuile pana se inmoaie. Se pune zaharul intr-o c

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg gutui
  • 1 kg zahar
  • 200 g migdale
  • un baton de vanilie

Mod de preparare

Se curata gutuile, se scot cu un cutit ascutit casutele cu samburi se pun la fiert cu apa. Se fierb gutuile pana se inmoaie. Se pune zaharul intr-o cratita mare, se toarna peste el apa in care au fiert gutuile, se pun gutuile si vanilia in sirop si se fierbe totul pana se leaga bine siropul. Se scot gutuile pe un platou, se impaneaza cu migdale si apoi se asaza in borcane. Se toarna peste ele siropul si se leaga borcanele.


Se serveste rece.

Alte retete recomandate:

Visine conservate cu aspirina

Compot de mere

Compot de caise

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...