Dupa spalarea 1 kg de mere dulci aromate, le taiem in doua si le curatam de coaja subtire. Dupa inlaturarea coceanului, se taie in bucati mai mari, le
Dupa spalarea 1 kg de mere dulci aromate, le taiem in doua si le curatam de coaja subtire. Dupa inlaturarea coceanului, se taie in bucati mai mari, le clatim si le punem intr-o cratita smaltuita.
Turnam peste ele 1 l de apa, adaugam 3-4 cuisoare, ½ lingurita de scortisoara, apoi le fierbem aprox. 15 minute sub capac pama se inmoaie.
Compotul este bun daca merele se inmoaie putin mai mult.
Dupa ce s-a muiat, luam de pe foc si adaugam 2 linguri de miere. Dupa ce s-a racit punem la frigider.
Iarna se pot folosi mere ionatan putin acrisoare , dar in acest caz, adaugam putina zeama de lamaie la compotul racit.
Servim rece, ca garnitura.
Alte retete
recomandate:
Sirop de muguri de brad in imagini
Compot de gutui aromat
In bucataria frantuzeasca, Quiche Lorraine este un preparat gustos pe baza de oua, smantana, bacon si branza invelite intr-o...
Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântânăOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj