Compot de mere

Dupa spalarea 1 kg de mere dulci aromate, le taiem in doua si le curatam de coaja subtire. Dupa inlaturarea coceanului, se taie in bucati mai mari, le

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 3-4 cuisoare
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 2 linguri de miere
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Dupa spalarea 1 kg de mere dulci aromate, le taiem in doua si le curatam de coaja subtire. Dupa inlaturarea coceanului, se taie in bucati mai mari, le clatim si le punem intr-o cratita smaltuita.

Turnam peste ele 1 l de apa, adaugam 3-4 cuisoare, ½ lingurita de scortisoara, apoi le fierbem aprox. 15 minute sub capac pama se inmoaie.

Compotul este bun daca merele se inmoaie putin mai mult.

Dupa ce s-a muiat, luam de pe foc si adaugam 2 linguri de miere. Dupa ce s-a racit punem la frigider.

Iarna se pot folosi mere ionatan putin acrisoare , dar in acest caz, adaugam putina zeama de lamaie la compotul racit.
Servim rece, ca garnitura.

Alte retete

recomandate:

Sirop de muguri de brad in imagini

Compot de gutui aromat

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...