Dupa spalarea 1 kg de mere dulci aromate, le taiem in doua si le curatam de coaja subtire. Dupa inlaturarea coceanului, se taie in bucati mai mari, le
Dupa spalarea 1 kg de mere dulci aromate, le taiem in doua si le curatam de coaja subtire. Dupa inlaturarea coceanului, se taie in bucati mai mari, le clatim si le punem intr-o cratita smaltuita.
Turnam peste ele 1 l de apa, adaugam 3-4 cuisoare, ½ lingurita de scortisoara, apoi le fierbem aprox. 15 minute sub capac pama se inmoaie.
Compotul este bun daca merele se inmoaie putin mai mult.
Dupa ce s-a muiat, luam de pe foc si adaugam 2 linguri de miere. Dupa ce s-a racit punem la frigider.
Iarna se pot folosi mere ionatan putin acrisoare , dar in acest caz, adaugam putina zeama de lamaie la compotul racit.
Servim rece, ca garnitura.
Alte retete
recomandate:
Sirop de muguri de brad in imagini
Compot de gutui aromat
Am facut pentru prima data, foarte bun a fost. Delicii de Paste
Creier paneGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa