Compot de mere

Dupa spalarea 1 kg de mere dulci aromate, le taiem in doua si le curatam de coaja subtire. Dupa inlaturarea coceanului, se taie in bucati mai mari, le

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 3-4 cuisoare
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 2 linguri de miere
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Dupa spalarea 1 kg de mere dulci aromate, le taiem in doua si le curatam de coaja subtire. Dupa inlaturarea coceanului, se taie in bucati mai mari, le clatim si le punem intr-o cratita smaltuita.

Turnam peste ele 1 l de apa, adaugam 3-4 cuisoare, ½ lingurita de scortisoara, apoi le fierbem aprox. 15 minute sub capac pama se inmoaie.

Compotul este bun daca merele se inmoaie putin mai mult.

Dupa ce s-a muiat, luam de pe foc si adaugam 2 linguri de miere. Dupa ce s-a racit punem la frigider.

Iarna se pot folosi mere ionatan putin acrisoare , dar in acest caz, adaugam putina zeama de lamaie la compotul racit.
Servim rece, ca garnitura.

Alte retete

recomandate:

Sirop de muguri de brad in imagini

Compot de gutui aromat

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână

In bucataria frantuzeasca, Quiche Lorraine este un preparat gustos pe baza de oua, smantana, bacon si branza invelite intr-o...

Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca