Compotul de pere este dulce si aromat, surprinde perfect aroma si textura perelor, pentru a ne bucura si iarna de gustul lor. Se prepara foarte usor.
Perele se spala, se curata de coaja,se scot semintele si se taie felii groase. Din apa si zahar se fierbe un sirop pana se leaga putin, apoi se ad auga feliile de pere si se fierb pana se inmoaie (10-15 min). Borcanele se spala si se sterilizeaza la cuptor. Se aseaza feliile de pere, apoi se adauga siropul. Se infileteaza capacul si se pun intr-o patura pana a doua zi, apoi se depoziteaza in camara.
Compotul de pere se mananca ca atare, se foloseste la prajituri sau salate cu fructe.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii