Compot de pere

Compotul de pere este dulce si aromat, surprinde perfect aroma si textura perelor, pentru a ne bucura si iarna de gustul lor. Se prepara foarte usor.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg pere
  • 1 l apa
  • 400 g zahar

Mod de preparare

Perele se spala, se curata de coaja,se scot semintele si se taie felii groase. Din apa si zahar se fierbe un sirop pana se leaga putin, apoi se ad auga feliile de pere si se fierb pana se inmoaie (10-15 min). Borcanele se spala si se sterilizeaza la cuptor. Se aseaza feliile de pere, apoi se adauga siropul. Se infileteaza capacul si se pun intr-o patura pana a doua zi, apoi se depoziteaza in camara.


Compotul de pere se mananca ca atare, se foloseste la prajituri sau salate cu fructe.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii