Compot de pere

Compotul de pere este dulce si aromat, surprinde perfect aroma si textura perelor, pentru a ne bucura si iarna de gustul lor. Se prepara foarte usor.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg pere
  • 1 l apa
  • 400 g zahar

Mod de preparare

Perele se spala, se curata de coaja,se scot semintele si se taie felii groase. Din apa si zahar se fierbe un sirop pana se leaga putin, apoi se ad auga feliile de pere si se fierb pana se inmoaie (10-15 min). Borcanele se spala si se sterilizeaza la cuptor. Se aseaza feliile de pere, apoi se adauga siropul. Se infileteaza capacul si se pun intr-o patura pana a doua zi, apoi se depoziteaza in camara.


Compotul de pere se mananca ca atare, se foloseste la prajituri sau salate cu fructe.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...