Se pune intr-o cratita la foc zaharul, apa si lamaia sau vanilia. Se taie perele in sferturi, se curata de coaja si se indeparteaza casuta cu samburi.
Se pune intr-o cratita la foc zaharul, apa si lamaia sau vanilia. Se taie perele in sferturi, se curata de coaja si se indeparteaza casuta cu samburi. Pana se pun la fiert, se tin pe masura ce se curata, intr-un castron acoperit cu un servet udat in apa sarata, ca sa nu se inegreasca. Cand siropul incepe sa fiarba, se da focul mai mic, asa incat sa nu mai dea decat clocote slabe, si se pun perele. Se supravegheaza sa nu fiarba prea tare, si nici prea mult timp. Se tin pana capata un aspect transparent, fara sa se sfarame. Sunt gata atunci cand incercand cu un chibrit, acesta strabate perele usor.Se toarna in compotiera si se servesc dupa ce s-au racorit. Pentru un compot mai legat, cand sunt perele gata, se scot si se pun in compotiera. Siropul se mai fierbe la foc iute cateva minute. Se strecoara peste perele din compotiera.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii