Compot de piersici

Se spala fructele, se taie in doua, se scot samburii si se fierb 5 minute in 600 ml apa cu zeama de lamaie. Se scot piersicile cu spumiera si se pun

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg piersici tari
  • 300 g zahar
  • 2 l apa
  • 1/2 baton de vanilie
  • 200 ml rom
  • 1 l apa
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Se spala fructele, se taie in doua, se scot samburii si se fierb 5 minute in 600 ml apa cu zeama de lamaie. Se scot piersicile cu spumiera si se pun intr-un castron. Se prepara un sirop din zahar, restul de apa, zeama in care au fiert fructele si vanilie. Cand siropul s-a legat putin, se amesteca cu romul si se toarna peste piersici.

Se serveste rece.

Alte retete recomandate:

Compot

caise

Dulceata de

zmeura

Piure de mere

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu branza si zmeura

Pentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...

Prajitura cu branza si zmeura
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos