Compot de piersici cu sirop de zahar ars

Compotul de piersici cu sirop de zahar ars este o reteta simpla si delicioasa de compot ce poate fi servita si ca desert. Dupa o masa consistenta un compot usor e potrivit.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Compot de piersici cu sirop de zahar ars

Ingrediente

  • 750 g piersici nectarine
  • 500 g zahar
  • 2 l apa
  • 1-2 picaturi esența de migdale

Mod de preparare

Din cantitatea de zahar jumătate se caramelizează într-o cratiță pana devine maronie. Se stinge cu apa si se lasa sa se topească zaharul. Se adaugă restul de zahar, piersicile decojite si tăiate felii.
Compotul se fierbe 15 minute apoi se servește, sau se poate pune in borcane si se sterilizează 20 minute.


Mi se par intersesante "REHEAT" care permit incalzirea mincarii si poti pastra mancarea calda cu ajutorul functiei "KEEP WARM".


Compotul de piersici se serveste rece, de la frigider

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...