Compot de piersici cu sirop de zahar ars

Compotul de piersici cu sirop de zahar ars este o reteta simpla si delicioasa de compot ce poate fi servita si ca desert. Dupa o masa consistenta un compot usor e potrivit.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 g piersici nectarine
  • 500 g zahar
  • 2 l apa
  • 1-2 picaturi esența de migdale

Mod de preparare

Din cantitatea de zahar jumătate se caramelizează într-o cratiță pana devine maronie. Se stinge cu apa si se lasa sa se topească zaharul. Se adaugă restul de zahar, piersicile decojite si tăiate felii.
Compotul se fierbe 15 minute apoi se servește, sau se poate pune in borcane si se sterilizează 20 minute.


Mi se par intersesante "REHEAT" care permit incalzirea mincarii si poti pastra mancarea calda cu ajutorul functiei "KEEP WARM".


Compotul de piersici se serveste rece, de la frigider

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos