Compot de visine

Intr-un vas se prepara siropul, fierband zaharul cu apa. Se lasa sa se dizolve complet zaharul. Dupa ce lichidul a dat cateva clocote, se adauga vanil

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg visine coapte
  • 300 g zahar tos
  • 1/2 baton de vanilie
  • 2 l apa

Mod de preparare

Intr-un vas se prepara siropul, fierband zaharul cu apa. Se lasa sa se dizolve complet zaharul. Dupa ce lichidul a dat cateva clocote, se adauga vanilia si visinele spalate.

Visinele se considera fierte cand pielita se crapa putin si isi schimba culoarea. Se scot visinele cu spumiera si se aranjeaza in compotiera. Siropul se mai clocoteste de cateva ori ca sa se lege, apoi se toarna peste visine.
Se serveste de la gheata.

Alte retete recomandate:

Compot de caise

Compot de mere dietetic

Dulceata de visine

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Smoothie cu mar si portocala

Din doar 2 ingrediente si un pic de apa, am facut o bautura rapida plina de vitamine, cu ajutorul noului meu blender personal...

Smoothie cu mar si portocala
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca