Compot de visine

Intr-un vas se prepara siropul, fierband zaharul cu apa. Se lasa sa se dizolve complet zaharul. Dupa ce lichidul a dat cateva clocote, se adauga vanil

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg visine coapte
  • 300 g zahar tos
  • 1/2 baton de vanilie
  • 2 l apa

Mod de preparare

Intr-un vas se prepara siropul, fierband zaharul cu apa. Se lasa sa se dizolve complet zaharul. Dupa ce lichidul a dat cateva clocote, se adauga vanilia si visinele spalate.

Visinele se considera fierte cand pielita se crapa putin si isi schimba culoarea. Se scot visinele cu spumiera si se aranjeaza in compotiera. Siropul se mai clocoteste de cateva ori ca sa se lege, apoi se toarna peste visine.
Se serveste de la gheata.

Alte retete recomandate:

Compot de caise

Compot de mere dietetic

Dulceata de visine

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...