Compot dietetic de piersici

Se spala piersicile, se taie in doua sau in patru si se scot samburii. Se pune la fiert, intr-o oala, apa cu zaharul si se lasa pe foc cateva minute,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 g piersici
  • 500 ml apa
  • 150 g zahar
  • vanilie
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare

Se spala piersicile, se taie in doua sau in patru si se scot samburii. Se pune la fiert, intr-o oala, apa cu zaharul si se lasa pe foc cateva minute, ca sa se lege putin siropul. Se pun fructele in sirop si se fierb pe foc domol pana se inmoaie, fara sa se zdrobeasca. Cand fructele au fiert, se adauga zeama de lamaie si vanilia. Se lasa la racit.

Se serveste rece.

Alte retete recomandate:

Compot de caise

Compot de mere

Compot de visine

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...