Compot de visine simplu

Aceasta reteta de compot de visine este simpla si clasica. Nu este nimic complicat daca urmariti cantitatile si modul de preparare din reteta culinara.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • visine
  • zahar
  • apa

Mod de preparare

Spalam visinele bine, la fel si borcanele pe care le dezinfectam.

Punem visine in borcan cam trei sferturi, apoi adaugam 4 linguri de zahar rase. Umplem borcanele cu apa si le asezam intr-o oala cu apa rece cat sa acopere borcanele(poate sa fie si cu 1 deget mai multa apa).

Le-am pus pe foc si le-am lasat sa fiarba pana incepe sa isi schimbe apa din borcane culoarea (cca 15 min).

Le scoatem le invelim intr-o patura si le lasam pana a 2 zi.

De fiecare data schimbam apa cand scoatem borcanele si punem altele.


Daca ambalati frumos compotul de visine, puteti sa il oferiti ca si cadou.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...