Se spala ciresele si visinele si li se scot samburii. Se aleg fragii si zmeura. Se pun intr-un borcan mare de sticla, in randuri alternative, fructe
Se spala ciresele si visinele si li se scot samburii. Se aleg fragii si zmeura. Se pun intr-un borcan mare de sticla, in randuri alternative, fructe si zahar. Fiecare rand de fructe se stropeste cu rom. Se leaga borcanul si se tine la soare cateva zile, apoi se pune in loc rece.
Se folosesc pentru ornarea prajiturilor.
Alte retete recomandate:
Compot de caise
Compot de visine
Compot de mere
Fie preparata cu fasole uscata, fie cu fasole pastai, atat eu cat si familia mea efectiv adoram ciorba de fasole. Cu ceapa...
Ciorba de fasole boabe uscateDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti