Pere confiate

Se curata perele, se taie in doua, se scoate casuta cu samburi si se pun la fiert in vin, apa si zahar. Cand s-au inmuiat bine, se scot perele cu spu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg pere
  • 1 l vin rosu sec
  • 1kg zahar

Mod de preparare

Se curata perele, se taie in doua, se scoate casuta cu samburi si se pun la fiert in vin, apa si zahar. Cand s-au inmuiat bine, se scot perele cu spumiera, se pun pe un tocator de lemn, se aseaza un altul deasupra si se lasa la scurs. Se preseaza pana ajung de grosimea unui deget. Se pun perele intr-o tava si se usuca in cuptorul cald. Se tavalesc prin zahar si se pastreaza in cutii de metal.


Se pot folosi pentru ornarea torturilor.

Alte retete recomandate:

Compot mere

Dulceata si sirop de capsuni

Dulceata de caise

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura de porc la tava

Asediat de expresia „cea mai sanatoasa leguma este porcul”, m-am gandit sa-ti pregatesc ceva... cu porc. Reteta...

Friptura de porc la tava
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii