Pere confiate

Se curata perele, se taie in doua, se scoate casuta cu samburi si se pun la fiert in vin, apa si zahar. Cand s-au inmuiat bine, se scot perele cu spu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg pere
  • 1 l vin rosu sec
  • 1kg zahar

Mod de preparare

Se curata perele, se taie in doua, se scoate casuta cu samburi si se pun la fiert in vin, apa si zahar. Cand s-au inmuiat bine, se scot perele cu spumiera, se pun pe un tocator de lemn, se aseaza un altul deasupra si se lasa la scurs. Se preseaza pana ajung de grosimea unui deget. Se pun perele intr-o tava si se usuca in cuptorul cald. Se tavalesc prin zahar si se pastreaza in cutii de metal.


Se pot folosi pentru ornarea torturilor.

Alte retete recomandate:

Compot mere

Dulceata si sirop de capsuni

Dulceata de caise

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii