Dulceata aromata de dovleac cu anason si scortisoara

Cine n a incercat aceasta dulceata, o recomand cu placere! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Portii
8
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • O farfurie adanca de 3 cubulete de dovleac aromat pentru placinta
  • o farfurie adanca de zaahar
  • 150 ml apa
  • 5 stelute de anason
  • un praf de scortisoara

Mod de preparare

Se pun la fiert,intr-o cratita cu fund dublu, cubuletele de dovleac ,zaharul si apa. Se lasa sa fiarba domol cca 30 de minute apoi se adauga stelutele de anason si praful de scortisoara si se mai lasa 15 minute sa fiarba domol. Se opreste focul si se pune fierbinte in borcanele etanse. Se pastreaza la rece si se foloseste la prajituri, placinta, clatite, pentru diferite decoruri la prajituri etc.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...