Toamna aceasta am avut struguri foarte dulci,era păcat să nu profităm de ei. O reţetă cu ingrediente puţine,foarte migăloasă,dar pot să vă spun că rezultatul este un deliciu,oricât de obositor a fost,era păcat să nu le punem la păstrare în cămară. Si pentru că după ce am cules strugurii pentru vin,tot au mai rămas foarte mulţi,m-am gândit să fac şi nişte gem. De fapt,văzusem pe blogul Angelicăi ,Angel’s food, dulceaţă de struguri.Tare mult mi-a plăcut ideea. Doar ca Angelica a păstrat cojile întregi.Noua nu ne plac aşa şi m-am gândit să le pasez în blender. Si pentru că strugurii erau foarte dulci am pus şi mai puţin zahăr. Si uite aşa,azi am pregătit a cincea repriză de gem de struguri.
Se spala boabele de struguri si se scurg.
Urmeaza apoi partea cea mai migaloasa.
Se scoate pulpa din fiecare coaja. Cojile se pastreaza.
Pulpa se pune într-o cratita,la foc mic. Se fierbe câteva minute, pâna când se înmoaie suficient ca sa putem separa seminţele.
Trecem totul printr-o sita deasa, iar pulpa rezultata o punem iarasi în vasul în care vom fierbe gemul.
Eu am folosit o cratita din inox cu fundul gros.
Cojile de la struguri le-am pus în blender si le-am pasat, apoi le-am pus peste pulpa strugurilor.
Am adaugat zeama de la lamâie.
Am pus sa fiarba la foc mic pâna ce a scazut si a început sa se îngroase. Cam jumatate de ora am lasat eu.
Am cules spuma care s-a format când a început sa fiarba.
Am adaugat apoi zaharul si am mai lasat sa fiarba cam o ora.
Daca credeti ca e nevoie, puteti sa mai adaugati zahar. Noua nu ne place foarte dulce.
Strugurii contin foarte multa pectina, deci gemul se va închega destul de repede.
Eu am pus o farfurioara în congelator si când am considerat ca ar fi gata gemul, am pus putin gem pe farfurioara. Daca se încheaga, putem sa oprim focul si sa îl punem în borcane.
La final eu am adaugat vanilie si scortisoara.
Am pus apoi gemul în borcanele pregatite, curate si uscate.
Pentru a evita spargerea borcanelor, eu pun borcanul într-o farfurie metalica.
Am închis borcanele si le-am acoperit cu o patura pâna a doua zi.
Dupa aceasta se pot pune la pastrare în camara sau se pot consuma.
Prima portie la mine s-a evaporat destul de rapid, au fost multi pofticiosi.
Daca mai aveti struguri, va recomand cu drag sa încercati reteta.
S-aveţi poftă!
Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorPlacintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...
Placinte Poale in brauAm pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...
Orez cu prune uscatePrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.
Placinta cu branza dulce stafide si foiUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Pentru tort m-am inspirat din reteta Laurei Adamache ( http://www.lauraadamache.ro/2011/08/la-35-de-ani.html ,cu mici...
Tort cu mousse de fructe de padureReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii