Dulceata de ardei iuti

Un deliciu pentru toate fripturile, pestele pe gratar sau prajit, pentru oricare preparat cu care se poate consuma aceasta delicioasa dulceata ca si sos dulce-acrisor-picant!

Portii
8
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Dulceata de ardei iuti

Ingrediente

  • (pentru 3 borcane de 450 ml)
  • 1 kg ardei iuti rosii
  • 1 kg ardei kapia rosu sau gogosari rosii
  • 1 l otet de Tecuci
  • 1 kg de zahar

Mod de preparare

Se spala ardeiul iute si kapia, apoi se curata de cotoare, seminte si vinisoare, se taie fasii subtiri si apoi se dau prin masina de tocat.

Se fierbe 10-15 minute otetul amestecat cu zaharul, intr-o cratita cu fund gros (sau tuci), pana se leaga un pic, apoi adaugam ardeii tocati si fierbem, la foc domol de la primul clocot, pana se leaga si face basici cand fierbe. Se amesteca in continuu cu o lingura de lemn. Se face proba pe o farfurie daca este legat, apoi se toarna fierbinte in borcane sterile, se strang bine capacele, apoi se acopera cu ceva gros si se lasa sa se raceasca in voie. Se depoziteaza la rece pana ce il vom folosi, la fripturi, peste prajit, la orice preparat care credem noi ca merge cu acest delicios sos dulce-acrisor-picant.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc