Nu mi-au placut niciodata smochinele sa le mananc, dar gem sau dulceata as manca continuu impreuna cu nepotii, atat de buna este!
Smochinele spalate, curatate de coaja ca si merele, taiate in sferturi,se pun intr-un bol si se stropesc cu zeama de la 1/2 lamaie.
Se pregateste un sirop din zahar, 1 l de apa si anasonul stelat, iar dupa ce s-a legat bine, se adauga smochinele, se lasa la fiert 30-45 min, se adauga zeama de lamaie ramasa, iar dupa 1-2clocote, se opreste focul, se scoate anasonul; se pune gemul fierbinte in borcane curate, se tin 10 min intoarse, sprijinite pe capac, apoi se depoziteaza la camara.
Sa va fie de folos!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriPentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...
Ciulama cu ciuperciCiulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...
Ciulama de ciuperci si usturoi de postHribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...
Hribi cu usturoiPentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...
Ciulama delicioasa de ciuperciAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii